yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Diverse

Cum ne-a dat Coronavirusul viata peste cap?

Peste mai multi ani, despre 2020 ne vom aminti ca a fost anul in care a fost declarata pandemia de Coronavirus, care ne-a dat total planurile peste cap si ne-a schimbat viata.

Se poate spune ca acest an a fost cel mai trist din istoria moderna a omenirii, un an care ne-am dorit cu totii de la declararea pandemiei, si pana in prezent, sa treaca foarte repede.

Veti afla cateva lucruri pe scurt despre Coronavirus, dar si cum a reusit sa schimbe viata oamenilor de pe intreaga planeta.

Asadar, in ceea ce priveste acest inamic invizibil cu care se confrunta omenirea, unii cred in existenta lui si isi iau toate masurile de protectie pentru a nu se imbolnavi, in timp ce alte persoane nu cred in existenta virusului, si considera ca totul este doar o modalitate de manipulare a populatiei la nivel mondial.

Coronavirusurile insa, sunt definite ca fiind un tip de virus. Exista multe tipuri diferite, iar unele cauzeaza boli. COVID-19 este boala cauzata de noul coronavirus aparut in China in decembrie 2019.

Simptomele COVID-19 includ tuse, febra sau frisoane, dificultati de respiratie sau dificultati de respiratie, dureri musculare sau corporale, dureri in gat, pierderi noi de gust sau miros, diaree, dureri de cap, oboseala noua, greata sau varsaturi si congestie sau nasuri curgatoare. COVID-19 poate fi severa, iar unele cazuri au provocat moartea.

Noul coronavirus poate fi raspandit de la persoana la persoana, si este diagnosticat cu un test de laborator. Nu exista inca un vaccin contra coronavirusului. Prevenirea presupune spalarea frecventa a mainilor, tuse in cotul cotului, ramanerea acasa cand sunteti bolnav si purtarea unei masti de protectie pentru acoperirea fetei de panza daca nu puteti practica distantarea fizica.

Cum s-a raspandit acest nou coronavirus la oameni?

COVID-19 a aparut in Wuhan, un oras din China, in decembrie 2019. Desi oficialii din domeniul sanatatii urmaresc in continuare sursa exacta a acestui nou coronavirus, ipotezele timpurii au considerat ca ar putea fi legata de o piata de fructe de mare din Wuhan, China.

Unele persoane care au vizitat piata au dezvoltat pneumonie virala cauzata de noul coronavirus. Un studiu care a aparut in data de 25 ianuarie 2020, ne relateaza faptul ca prima persoana care s-a imbolnavit la 1 decembrie 2019, nu a avut nicio legatura cu piata fructelor de mare. Investigatiile sunt in desfasurare pentru a stabili si raspandi acest virus.

Cum este tratat COVID-19?

In prezent, nu exista un tratament specific pentru virus. Persoanele care se imbolnavesc de COVID-19 trebuie tratate cu masuri de sustinere: cele care amelioreaza simptomele. In cazurile severe, pot exista optiuni suplimentare pentru tratament, inclusiv medicamente de cercetare si terapeutice.

COVID-19 provoaca moartea?

La 20 august 2020, 788.030 de decese au fost atribuite COVID-19. Cu toate acestea, 14.349.696 de persoane s-au recuperat din boala. Aceste informatii provin din harta globala a cazurilor Coronavirus COVID-19, elaborata de Johns Hopkins Center for Science Science and Engineering.

Am putea discuta mult si bine despre acest virus, despre simptome, despre oameni imbolnaviti si decese, etc. Cert este insa faptul ca virusul ne-a dat viata peste cap.

Schimbarile aparute in viata noastra din cauza COVID – 19

Foarte multe persoane au avut o multime de planuri pentru aceasta vara, unii aveau planuri de casatorie si de a-si intemeia o familie, insa din pacate toate aceste planuri si dorinte pur si simplu le-a naruit un virus, despre care dupa cum spuneam mai sus, unii cred ca exista, altii cred ca nu exista.

Multe persoane au dorit sa plece in primul concediu impreuna cu familia, sau au dorit sa se relaxeze undeva departe de casa si de grijile cotidiene, insa la fel ca in cazul prezentat anterior, acest virus le-a naruit toate sperantele.

In afara faptului ca au murit multi oameni (desi la nivel mondial au murit mai putini oameni in 2020 decat in 2019, chiar daca este Pandemie), nu se stie daca toti au murit datorita virusului. De fapt, majoritatea au murit suferind si de diferite alte boli si afectiuni care le-au pus viata in pericol si inainte de pandemie.

De-asemenea, multe firme si-au suspendat activitatea, unele au intrat in insolventa si chiar in faliment (la nivel mondial), iar foarte multi oameni au ramas fara loc de munca; multe familii au ramas fara sursa de venit.

Unele persoane nu mai reusesc pur si simplu sa isi plateasca ratele la banca pentru casa sau pentru masina, datorita faptului ca fie au ramas fara loc de munca, fie li s-au redus salariile, din nou, datorita acestei pandemii.

Acestea sunt cateva exemple de situatii cu care ne confruntam cu totii datorita pandemiei, situatii peste care dorim sa trecem cu bine si sanatosi, si sa speram ca totul va reveni la normal cat mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *