yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Frumusete

Cum sa alegi vopseaua pentru par?

Pentru o femeie este foarte importanta culoarea parului, astfel ca este destul de dificil sa se decida daca isi doreste sa aiba parul blond, roscat, brunet sau saten.

De-asemenea, indiferent ca este prima data cand se vopeste sau a schimbat pana acum zeci de nuante, fiecare femeie care intentioneaza sa-si vopseasca parul trebuie sa citeasca acest articol, pentru ca va afla cum sa isi aleaga vopeaua pentru par in functie de mai multe aspecte.

Chiar daca pare o sarcina usor de indeplinit, cu siguranta alegerea vopselei pentru par este o sarcina dificila, dar acest articol ofera informatii de folos in acest sens.

Alegerea culorii parului in functie de culoarea ochilor

Unul dintre cele mai importante detalii de luat in considerare de catre o femeie care vizeaza schimbarea culorii parului, este culoarea ochilor. Trebuie ca vopseaua aleasa pentru par, sa poata scoate in evidenta nuanta irisului.

Din acest motiv, pentru femeile care au ochii albastri, sunt recomandate nuantele de blond mai inchis, sau chiar si blond cu tonuri rosii, sau roz-bej.

Femeile tinere pot opta pentru parul de culoare burgundy sau pentru diferite variatii de roscat. Pentru ele insa, castaniul este de evitat, la fel ca si roscatul deschis si blond auriu.

Femeile cu ochii caprui in schimb, au o mai mare libertate pentru alegerea culorii, dat fiind faptul ca aceasta nuanta a ochilor se potriveste cu diferite nuante, de la blond miere la saten miere.

De-asemena, pentru femeile cu ochii caprui, sunt ideale si diferitele variatii usoare de roscat, dar se pot alege si nuantele inchise de blond. De evitat insa sunt culorile extreme.

Alegerea vopselei pentru par in functie de lungimea parului

In mod evident, lungimea parului are un rol important chiar si atunci cand vine vorba despre culoarea acestuia. Femeile cu parul scurt isi pot indrepta atentia spre nuantele calde de saten de exemplu, in timp ce parul lung si drept, va evidentia reflexele unei anumite nuante.

Alegerea vopselei pentru par tinand cont de varsta

Fiecare femeie isi cunoaste gusturile, insa femeile intre 20 si 30 de ani pot practic incerca aproape orice, si prea putine sunt sansele de a esua in alegerea culorii.

Femeile trecute insa de 40 de ani, trebuie sa isi indrepte atentia spre culori calde care intineresc trsasaturile fetei. De-asemenea, aceste femei de peste 40 de ani trebuie sa evite culorile puternice care le pot evidentia ridurile si semnele de oboseala.

Tinand cont de aceste detalii, pentru doamnele trecute de pragul de 40 de ani, sunt ideale culorile precum blond deschis sau cenusiu, iar firele de par alb nu se vor mai vedea la fel ca inainte.

Alegerea vopselei de par in functie de nuanta pielii.

In mod evident, nuanta pielii este un factor deosebit de important atunci cand vine vorba despre alegerea vopselei pentru par (de fapt, uniii ar spune ca este cel mai important factor catre trebuie luat in considerare).

Pentru a afla care este subtonul pielii, se poate efectua testul vaselor de sange, astfel ca fiecare femeie se poate uita la incheietura mainii, iar daca observa o culoare aproape de albastru, inseamna ca subtonurile pielii sunt reci.

Daca in urma acestui truc insa, se observa o nuanta verzuie, subtonurile pielii atunci sunt calde. In ceea ce priveste vasele de sange, daca acestea sunt mai albastre sau mai verzi, atunci tonul este neutru.

Un alt detaliu important este legat de pistrui. Daca acestea sunt prezente pe un chip iar pielea se arde rapid, atunci tonul este rece.

Ei bine, in ceea ce priveste culoarea parului, pentru feeile cu pielea in tonuri calde, sunt ideale culorile precum brunet, caramel, roscat, castaniu, negru albastrui sau blond cenusiu.

Pentru femeile care au tonurile reci, sunt ideale nuante precum blond miere si blond capsuna, saten deschis, ciocolatiu deschis sau castaniu inchis. In acest caz, sunt de evitat nuante precum negru albastrui, blondul patinat sau reflexiile cenusii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *