yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Vacante

Cele mai frumoase locuri din judetul Cluj

Clujul este cel mai mare, cel mai frumos si cel mai important oras din Ardeal, dar cu siguranta si in imprejurimi exista locuri fascinante.

Acest articol va prezinta cateva dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj, pe care ar fi pacat sa nu le vizitati atunci cand timpul va permite.

Salina Turda

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din tara, si cel mai important obiectiv turistic al judetului, este fara doar si poate Salina Turda. Incepand cu anul 1992, de cand a devenit obiectiv turistic, a fost vizitata de peste 2.5 milioane de turisti.

Cei mai multi dintre acestia au sosit insa la salina 2009 – 2010, cand salina a fost modernizata cu fonduri europene. Salina este un obiectiv turistic dar si un loc de relaxare, turistii avand posibilitatea unei plimbari cu barca pe lacul subteran al salinei. Acestia pot juca bowling la salina, se pot urca in caruselul Roata Mare, au chiar si teren de sport sau parc de joaca pentru copii, si multe altele.

Cheile Turzii

Tot in judetul Cluj, la o distanta de doar cativa km de salina se afla si Cheile Turzii. Daca sunteti iubitori de natura, cu siguranta nu trebuie sa ratati aceste chei care au o lungime de 1270 m, si care sunt strabatute de paraul Hasdate.

Cheile Turzii fac parte din patrimoniul UNESCO si cu siguranta reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii din zona. Aici s-au format peste 60 de pesteri, cele mai multe dintre ele avand lungimi mai mici de 20 de metri. Cea mai mare are insa 120 m.

Zona este numita rezervatie naturala, aici crescand peste 10.000 de plante, iar usturoiul salbatic este una dintre acesea. De-asemenea, aici traiesc peste 67 de specii de animale (mistreti, jderi, vulpi, nevastuici, caprioare, etc.).

Lacul Tarnita

Lacul Tarnita este localizat intre localitatile Gilau, Rasca si Marisel, fiind intins pe o suprafata de 8 km, si avand 70 m adancime. Acesta este un lac artificial de acumulare, si a luat nastere in urma construirii unui baraj, in anul 1974.

Pasionatii de sporturi nautice pot practica aici plimbarile cu barca, ski-ul nautic, plimbari cu skijetul, sau inotul. Pe lacul Tarnita se organizeaza diferite concursuri si evenimente sportive.

Belis – Fantanele

Lacul de acumulare si statiunea se afla in apropierea comunei Belis, dar pe teritoriul comunei Rasca. In ceea ce priveste lacul de acumulare, acesta s-a format intre anii 1970 – 1974, dupa construirea barajului.

Mai multe sate din zona au fost inundate de lac, iar satenii au fost practic obligati sa se mute mai la deal. Chiar si cimitirul a fost mutat. Se spune ca in acest lac exista cladirea fostei biserici a satului Giurcuta de Jos. Localnicii sustin ca aceasta este dovara fostului sat, iar in zilele caniculare aceasta poate fi vazuta, pentru ca nivelul apei scade foarte mult.

Turistii care doresc sa isi petreaca una sau mai multe zone aici, pe timpul verii pot practica inotul sau pescuitul printre altele. In plus, vor putea face poze minunate, pentru a le incarca pe retelele de socializare.

Valea Draganului si Barajul Dragan

Barajul Dragan a fost construit in anul 1987, si datorita terenului stancos pe care a fost facut, este unul dintre cele mai frumoase din tara. Acesta are o inaltime de 120 metri, si o lungime de 424 metri.

Barajul se afla in apropierea localitatii Valea Draganului, si este construit pe raul Dragan. Peisajul din zona este unul cu adevarat fascinant, iar iubitorii de natura nu trebuie sa rateze o vizita aici. In apropierea Vaii Draganului se pot vizita si ruinele Cetatii Bologa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *