yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Vacante

Care sunt cele mai fascinante locuri din Banat?

Banatul este una dintre cele mai frumoase regiuni ale tarii, iar acest articol va prezinta unele dintre cele mai fascinante locuri de vizitat din Banat. Daca aveti de gand sa va planificati vacanta in Romania sau daca va ganditi sa cautati o zona frumoasa a tarii pentru a va petrece sfarsitul de saptamana, in mod evident este recomandat sa alegeti Banatul.

Puteti vedea multe locuri frumoase, puteti petrece un sfarsit de saptamana in orasul din inima Banatului (Timisoara), sau puteti vedea cele mai frumoase locuri din regiune, dupa cum urmeaza:

Cheile Nerei

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din zona este reprezentat de Cheile Nerei, care sunt considerate a fi cele mai frumoase chei din tara. Sunt si celem ai lungi chei din Romania, iar aici aveti posibilitatea de a admira un peisaj aparte.

Cheile sunt formate intre Sopotul Nou si Sasca Romana de catre raul Nera, iar Lacul Ochiul Beiului, Lacul Dracului sau Cascadele Beusnita sunt unele dintre spectacolele pe care natura vi le prezinta in aceste chei uimitoare.

Clisura Dunarii

Un alt loc pe care neaparat trebuie sa il vizitati daca ajungeti in aceasta regiune a tarii, este reprezentat de Clisura Dunarii. Aici aveti posibilitatea de a admira cel mai frumos si cel mai lung defileu din Europa.

Apele fluviului (apele Dunarii) au sapat in calcar si granit acest uimitor defileu, care are sectoare inguste dar si bazine depresionare.

Baile Herculane

Nu se poate sa vizitati Banatul si sa nu ajungeti la Baile Herculane, acestea fiind cele mai cunoscute bai din Romania. Aici aveti posibilitatea de a admira Parcul National “Domogled – Valea Cernei.

In ciuda faptului ca se afla la o altitudine de numai 168 de metri, in Baile Hercuane aveti posibilitatea de a respira aer ionizat precum in statiunile de la 1500 – 2000 de metri altitudine, precum in Alpii elvetieni sau chiar si la Cascada Niagara.

Muntii Semenic si Cheile Carasului

Atat acesti munti uimitori cat si Cheile Carasului va vor uimi cu frumusetile naturale pe care le ascund, si care au o valoare deosebita. De exemplu, in Cheile Carasului aveti posibilitatea de a admira fenomenele carstice spectaculoase.

Lungimea si salbaticia acestor chei va vor impresiona. In plus, aici exista aproximativ 300 de pesteri (cele mai multe din Romania).

Calea ferata Oravita – Anina

Mai intai de toate trebuie sa aflati despre aceasta cale ferata ca mai este supranumita si “Semeringul Banatean”, si este cea mai veche cale ferata montana de pe teritoriul tarii noastre.

Aceasta are o lungime de 34 de kilometri, care pot fi parcusi in aproape doua ore din cauza traseului dificil, insa merita o plimbare cu trenul pe aici (un singur tren care este alcatuit dintr-o locomotiva diesel electrica si doua vagoane circula pe aceasta cale ferata), pentru ca puteti admira peisaje fabuloase.

Acestea sunt doar 5 dintre cele mai frumoase locuri pe care merita sa le vizitati in Banat, insa sa nu uitam nici de Cascada Bigar, muzeul de locomotive cu abur de la Resita sau de Lacul si Pestera Buhui, care sunt alte obiective turistice remarcabile din Banat.

Deci, cu siguranta aveti ce vedea intr-un sfarsit de saptamana petrecut in Banat sau intr-o vacanta. In plus, puteti vizita si orasul Timisoara, care este unul dintre cele mai frumoase si mai mari orase din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *