yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Vacante

Unde mergem in vacanta pe Riviera Olimpului?

Riviera Olimpica este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta in randul turistilor din Europa de Est, si de pe intreg continentul European. Se intinde de-a lungul coastei de vest a Golfului Thermaic, pe o sectiune de aproape 70 km.

Administrativ, Riviera este situata in regiunea Macedonia Centrala si include cateva zeci de orase si statiuni mai mici sau mai mari. Veti descoperi in acest articol cateva dintre cele mai interesante locuri pe care le puteti vizita intr-o vacanta in acest loc minunat.

Vremea pe Riviera Olimpului

Clima de pe Riviera Olimpica, precum si din intreaga tara este mediteraneana. In plus, in aceasta regiune prezenta stransa a lantului muntos Olimp, care retine masele de aer rece, ceea ce inseamna ca sunt si mai multe zile insorite si calde.

Verile de pe Riviera Olimpului sunt calde si uscate, in timp ce iernile sunt ploioase, dar temperaturile nu scad sub nivelul de zero grade.

Sezonul de pe Riviera Olimpica incepe aproape in mai si se termina in octombrie. Primavara exista temperaturi favorabile pentru vizitarea si admirarea atractiilor – in jur de 24 de grade, in timp ce in lunile de vara (cele mai fierbinti) este mai bine sa va asezati pentru odihna si plaja.

In lunile iulie si august, temperaturile pot ajunge la peste 30 de grade, iar numarul de ore insorite pe zi este de 12. Cu toate acestea, sansele de precipitatii sunt scazute atunci.

Orase de pe Riviera Olimpului

Paralia

Cea mai renumita si extrem de populara statiune de pe Riviera Olimpului, este Paralia Katerini. Un loc de vacanta tipic, cu o plaja larga de nisip si sindrila, cu o intrare usoara la mare. Este plina statiunea de taverne si mese, iar dupa ce se lasa intunericul, se poate spune ca orasul se transforma in sali de petrecere.

Din acest motiv, este o alegere buna pentru tinerii carora le place sa se distreze, dar si pentru familiile cu copii ar trebui sa fie multumiti de vacanta petrecuta aici.

Katerini

Este capitala regiunii, si este totodata unul dintre cele mai vechi orase situate pe Riviera Olimpului. Nu are nicio legatura directa cu marea, trebuie sa conduceti aproximativ 5-8 kilometri pana la plaja. Puteti vizita catedrala Thia Analipsi sau muzeul local de folclor. Exista o multime de pub-uri si restaurante cu preparate tipice grecesti in oras.

Leptokarya

Este al doilea oras ca popularitate pe Riviera Olimpului. Situat la poalele masivului Olimp, un loc bun pentru plaja si sporturi nautice. Locatia Leptokarya il face o baza excelenta pentru explorarea zonei inconjuratoare.

Olimpic Beach

Nu este un oras mare, cunoscut in principal pentru plaja sa frumoasa. Un loc mai degraba pentru cei care cauta pace si odihna. Cu toate acestea, este situat nu departe de Paralia, care este un loc mai distractiv, unde puteti ajunge la promenada.

Litohoro

Acesta este un orasel situat la poalele Olimpului. Ofera posibilitatea de drumetii, dar Litohoro este de asemenea, un loc minunat pentru a practica diverse sporturi nautice. Merita sa veniti aici daca doriti sa va petreceti vacanta activ.

Kokkino Nero

Kokkino Nero este un orasel foarte frumos, este inconjurat de verdeata, si cu siguranta este cunoscut pentru clima sa specifica si apele sale minerale, ideal pentru relaxare.

Nei Pori

Este o statiune de familie draguta, cu o plaja larga de nisip cu o coborare usoara spre mare, perfecta pentru cei mai tineri. In jurul promenadei locale exista magazine, taverne si inchirieri de echipamente de apa.

Platamonas

Este un mic sat situat langa masivul Olimp. Cunoscut pentru castelul sau medieval, este situat pe un deal, construit de cruciati. Platamonas este de asemenea, locul in care se desfasoara anual festivalul Olympus vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *