yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Vacante

Unde gasim cele mai bune plaje din Grecia?

Grecia este renumita in intreaga lume pentru plajele sale de nisip fabuloase cu apa cristalina. Tara are cea mai mare coasta din Europa (13.676 km) si, prin urmare, mii de plaje sunt disponibile pentru vizitatori.

Plajele sunt foarte sigure, fara valuri, curenti, rechini sau pesti otravitori. Din acest motiv, milioane de turisti vin in Grecia si in insulele grecesti in fiecare an pentru a se bucura de mare, nisip si aer curat pe malul plajei.

Toate plajele din Grecia au frumusetea si farmecul lor, iar mai jos am ales sa prezentam cateva dintr cele mai renumite plaje ale acestei tari. Cititi pana la final, pentru ca este posibil ca acest articol sa va influenteze alegerea privind destinatia de vacanta!

  1. Plaja Balos (Chania, Creta)

Balosul din insula Creta este denumit drept aspectul carribean al Greciei. In afara de apa de mare uimitoare, Balos are si un peisaj impresionant. Situat pe partea de nord-vest a Cretei, la Balos se poate ajunge cu barca din Chania si Kissamos sau cu masina printr-un drum murdar.

Aceasta este una dintre cele mai uimitoare plaje retrase cu nisip moale si apa exotica. Chiar langa plaja Balos se afla insula retrasa, nelocuita, din Gramvoussa, cu un castel medieval in partea de sus.

  1. Plaja Myrtos (Kefalonia, Ionica)

Aceasta este cea mai fotografiata dintre toate plajele si se afla in insula Kefalonia. Privelistea de pe stanca de deasupra este uluitoare, dar plaja in sine este de asemenea, o minunatie. Vei iubi apele profunde exotice si privelistea marii deschise.

Myrtos este situata pe partea de nord a insulei, aproape de pitorescul sat Assos. Este prezentata frecvent in revistele de turism ca fiind una dintre cele mai bune plaje din lume.

  1. Plaja Agios Prokopios (Naxos, Ciclade)

Situata la numai 5 km sud de orasul Naxos, Agios Prokopios din insula Naxos este o plaja lunga, cu uimitoare ape albastre usoare. Este considerata una dintre cele mai bune plaje din Grecia. Coasta are nisip moale, auriu.

Plaja devine foarte populara, dar datorita dimensiunilor mari, nu este niciodata aglomerata. O parte a plajei este aliniata cu taverne, cafenele si studiouri. Multe centre sportive isi au si baza in Agios Prokopios sau in apropiere, inclusiv centre pentru windsurfing, kite surfing si scufundari.

  1. Plaja Seychelles (Ikaria, Marea Egee de Est)

Aceasta plaja este una dintre cele mai frumoase plaje din Ikaria. Situata intr-un golf pitoresc si intim, la 20 km sud-vest de Agios Kirikos, aceasta plaja are pietricele si roci stralucitoare, ape smarald si este inconjurata de formatiuni de roca impresionante.

  1. Plaja Legrena (Atena, Attica)

Plaja Legrena se gaseste de-a lungul drumului de coasta care duce spre Cape Sounion. Este ultima plaja inainte de a ajunge la Sounion, iar cativa kilometri mai departe se afla Templul lui Poseidon. Legrena este o plaja mica, dar foarte impresionanta, inconjurata de stanci. Apa este foarte curata si limpede.

  1. Plaja Mylopotamos (Pelion, Tesalia)

Mylopotamos este o plaja cu pietricele albe, cu apa cristalina exotica de o frumusete unica. Este impartit de roci in doua sectiuni, cu un traseu trist care duce dintr-o parte in alta. Pinii umbresc poteca care duce spre aceasta frumoasa plaja.

  1. Plaja Voutoumi (Antipaxos, Ionic)

Voutoumi este o plaja placuta cu pietricele, situata in partea de nord-est a insulei Antipaxos. Este situat in interiorul unor golfuri mari, cu stanci inalte, care acopera ambele parti ale plajei. Plaja Voutoumi atrage multi vizitatori din insulele vecine Paxi, Corfu si chiar Italia in lunile de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *