yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Adult

Sexul, masturbarea si jucariile sexuale in cuplu

Sexul si sexualitatea sunt o parte a vietii. In afara de reproducere, sexul poate fi despre intimitate si placere, iar activitatea sexuala, (contactul penis-vagin) sau masturbarea, pot oferi multe beneficii surprinzatoare. Iata cateva beneficii oferite de activitatea sexuala:

 • fizice
 • intelectuale
 • emotionale
 • psihologice
 • sociale

Sanatatea sexuala se refera la mai mult decat evitarea bolilor si a sarcinilor neplanificate. De asemenea, este vorba despre recunoasterea faptului ca sexul poate fi o parte importanta din viata ta.

Activitatea sexuala, alaturi de un partener sau prin masturbare, poate oferi beneficii psihologice si emotionale importante pentru sanatate. Ca si exercitiile fizice, sexul poate ajuta la reducerea stresului si anxietatii si la cresterea fericirii.

Studiile in ceea ce priveste activitatea sexuala si sexul, sugereaza ca activitatea sexuala se poate corela cu:

 • satisfactie crescuta pentru sanatatea dvs. mentala.
 • niveluri crescute de incredere, intimitate si dragoste in relatiile voastre.
 • capacitate imbunatatita de a percepe, identifica si exprima emotiile.
 • utilizarea diminuata a mecanismului de aparare psihologic imatur sau a proceselor mentale, pentru a reduce stresul din conflictele emotionale

La o varsta mai inaintata, activitatea sexuala va poate afecta bunastarea si abilitatea de a gandi. Cercetarile au descoperit ca adultii activi sexual intre 50 si 90 de ani aveau o memorie mai buna. De asemenea, au fost mai putin susceptibili sa se simta deprimati si singuri.

Beneficii sociale

Sexul va poate ajuta sa va conectati la partener, datorita oxitocinei. Oxitocina poate juca un rol in dezvoltarea relatiilor. S-ar putea sa constatati ca placerea sexuala consecventa reciproca ajuta la legarea in cadrul unei relatii.

Partenerii cuplati au adesea o satisfactie crescuta a relatiei atunci cand isi indeplinesc dorintele sexuale ale celuilalt. Este posibil sa gasiti o crestere pozitiva in relatia dvs. atunci cand sunteti in stare sa va exprimati si dorintele sexuale.

Care sunt avantajele masturbarii si ale folosirii jucariilor sexuale?

Masturbarea poate oferi multe dintre aceleasi avantaje ca si sexul, dar trebuie facuta precizarea ca are si propriile sale avantaje, inclusiv:

 • imbunatatirea sexului intre parteneri.
 • intelegerea propriului corp.
 • capacitate crescuta de orgasme.
 • stimularea stimei de sine si a imaginii corpului.
 • cresterea satisfactiei sexuale.
 • tratament pentru disfunctii sexuale.

Masturbarea este considerata in totalitate sigura si cu mai putine riscuri pentru sanatate. Atunci cand este practicata solo, nu exista niciun risc de sarcina sau infectii cu transmitere sexuala (ITS). Se spune ca aceasta aceasta creste bunastarea mentala, nu boala mentala sau instabilitatea, cum sugereaza unele mituri.

Utilizarea jucariilor sexuale

Cat despre masturbare, trebuie mentionat faptul ca unele persoane fac acest lucru folosind jucarii sexuale. Jucariile sexuale pot fi folosite si in viata de cuplu, si vin cu o multime de beneficii la pachet.

Consolidarea relatiilor

Intelegerea gusturilor noastre si cele ale partenerului nostru in timpul actului sexual, va consolida relatia de cuplu si va duce la obtinerea unui orgasm mult mai devreme, permitand bucuria de noi senzatii.

Ajuta persoanele cu patologii sexuale

In cazul in care partenerul tau are ejaculare sau in cazul femeilor care sufera de vaginism, se poate apela la utilizarea jucariilor sexuale ca o completare la sex. In orice caz, este recomandat sa mearga la medic sa le dea indicatiile care le vor permite sa traiasca o sexualitate mai completa.

Pastreaza dorinta sexuala in viata

Un factor care influenteaza un cuplu sa ramana impreuna pentru o lunga perioada de timp, este activitatea sexuala. De la un timp insa, intervine rutina. Aici sunt dosebit de importante jucariile sexuale care le ofera cuplurilor posibilitatea de a se distra, si de a mentine dorinta sexuala.

Aveti mai multe optiuni de jucarii sexuale pe care le puteti cumpara de la un sex shop online, incepand de la vibratoare, dildo-uri, margele anale, masturbatoare, etc. Fiecare poate alege ceea ce considera ca i se potriveste cel mai bine.

Concluzie

Sexul este o parte importanta a vietii si a bunastarii generale. In relatii, poate aparea o oarecare rutina in ceea ce priveste viata si activitatea sexuala, insa masturbarea si utilizarea jucariilor sexuale pot oferi senzatii de neuitat. Pot fi salvatoare, asa ca merita sa incercati aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *