yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Pentru Casa

Din ce materiale sunt fabricate farfuriile?

Serviciul de masa reprezinta o componenta importanta pentru o cina sau un party reusit. Stim cu totii ca farfuriile reflecta imaginea gazdei, cultura si obiceiurile sale, deci doresti sa faci o alegere ideala a farfuriilor pentru acasa.

Alegerea unui set de farfurii pentru acasa este o provocare interesanta, dar daca vei tine cont de cateva detalii importante, vei reusi sa faci alegerea potrivita in ceea ce priveste materialul din care sunt fabricate.

In randurile care urmeaza ale acestui articol, vei descoperi cateva detalii care te pot ajuta sa faci alegerea corecta. Iata asadar ce trebuie sa stii cand vrei sa iti alegi farfuriile.

Materialul din care sunt fabricate farfuriile

Calitatea materialului din care sunt fabricate farfuriile, este un detaliu deosebit de important, si trebuie sa te asiguri ca tii cont de acesta.

In functie de calitatea materialului din care sunt fabricate farfuriile, acestea pot fi mai mult sau mai putin rezistente, pot fi mai mult sau mai putin rezistente, pot rezista la temperaturi mai ridicate sau mai putin ridicate, iar exemplele pot continua.

La inceput, se foloseau farfuriile si obiectele de vesela din lut, dar acum, exista o multime de alte optiuni, iar in continuare poti descoperi cateva dintre acestea.

Set de farfurii din portelan

Portelanul a luat nastere in china, si este unul dintre cele mai bune materiale existente. Este un material rezistent si fin, este ideal pentru a fabrica servicii de masa elegante si formale.

Farfuriile din portelan rezista la temperaturi ridicate, dar si la lovituri, insa dezavantajul acestor farfurii este reprezentat de costurile ridicate. Dar, calitatea ar trebui sa conteze cel mai mult, iar din punct de vedere al calitatii, acestea sunt perfecte.

Set farfurii Bone China

Acestea sunt superioare portelanului in ceea ce priveste calitatea (singurul material mai laudat decat portelanul).  In comparatie cu portelanul obisnuit, Bone China se foloseste prin arderea dubla a materialului la temperaturi inalte, iar astfel materialul este mai rezistent.

Aceste servicii au si un aspect fin si elegant, si sunt considerate produse de top. Cei care au de organizat evenimente importante, cu invitati de renume, cu siguranta astfel de farfurii ar trebui sa foloseasca.

Set de farfurii din ceramica

Ceramica este mai grea in comparatie cu portelanul, iar farfuriile din ceramica sunt potrivite utilizarilor dese. Acestea nu sunt insa potrivite pentru evenimente formale; dar sunt recomandate pentru a fi folosite acasa, in familie.

Farfuriile din ceramica se pot utiliza fara probleme in cuptorul cu microunde pentru incalzirea mancarii, sau in masina de spalat vase pentru a fi spalate.

Set de farfurii din opal

In ceea ce priveste farfuriile din opal, acestea sunt de 5 ori mai rezistente in comparatie cu farfuriile din ceramica. In Romania, farfuriile din opal se gasesc sub marca Luminarc, si pot avea diferite culori si dimensiuni.

Farfuriile din opal sunt potrivite pentru mesele restranse in sanul familiei, dar nu sunt potrivite pentru utilizarea la mesele formale. Acestea sunt rezistente la utilizari multiple si temperaturi ridicate.

Set de farfurii din sticla

In ceea ce priveste setul de farfurii din sticla, acestea pot fi transparente sau colorate, si chiar pictate manual. Se potrivesc de minune pentru petreceri cu tematici diferite, dar nu pentru petreceri formale.

Vasele din sticla sunt mai sensibile decat toate celelalte mentionate anterior si sunt predispuse la ciobire. Cel mai mare avantaj al lor este ca, nu au preturi ridicate.

Set de farfurii din lut

Inca de la inceput, farfuriile erau fabricate din lut, si chiar si in prezent se folosesc farfurii din lut, dat fiind faptul ca acestea nu au reactie in momentul in care intra in contact cu mancarea.

Aceste farfurii rezista la temperaturile mari, si pot fi utilizate la evenimente in locatii rustice de exemplu, pentru masa de Craciun sau alte evenimente.

La alegerea farfuriilor pentru acasa, trebuie tinut cont de numarul persoanelor servite, dar si de tipul evenimentului, astfel ca pentru mese formale se recomanda farfurii din portelan sau Bone China, in timp ce pentru evenimente precum petreceri tematice, cele din sticla. Pentru utilizari zilnice in familie, sunt recomandate farfuriile din ceramica sau cele din opal.