yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Gadgeturi

De ce refuza telefonul Huawei P30 Pro sa se incarce?

Huawei P30 Pro are o gama uimitoare de caracteristici software si hardware si este printre smartphone-urile de top din lume astazi, chiar daca nu mai este cel mai nou smartphone high end de la acest producator.

Cu toate acestea, Huawei P30 Pro este vulnerabil la acelasi set de probleme comune cu multe telefoane, cum ar fi faptul ca intampina unele probleme la incarcare.

Acest articol vine in intampinarea utilizatorilor de Huawei P30 Pro cu unele solutii care ar putea remedia o astfel de problema. Cu siguranta merita sa incercati ceea ce veti descoperi in randurile care urmeaza, si abia apoi, chad urmati aceste solutii, daca telefonul nu se incarca, este indicat sa il duceti la service.

Solutia 1: Verificati daca exista daune hardware

Daca credeti ca motivul pentru care Huawei P30 Pro nu va incarca problema este de natura hardware, cum ar fi atunci cand dispozitivul a fost scapat pe jos, atunci cu siguranta nu prea aveti ce face, si trebuie sa il duceti in service.

Verificati insa daca exista daune ale incarcatorului. Daca acesta este deteriorat de exemplu, atunci nu trebuie sa fugiti imediat cu dispozitivul in service. In aceste conditii, mai intai de toate trebuie sa verificati daca dispozitivul poate fi incarcat flosind un incarcator diferit. Daca da, atunci problema este simpla: inlocuiti incarcatorul.

Daca telefonul nu se incarca nici cu alt incarcator, iar un alt telefon se incarca folosind incarcatorul original de la P30 Pro, atunci in mod evident telefonul are o problema si trebuie sa fie dus cat mai repede la service.

Solutia 2: Lasati telefonul la incarcat 30 de minute

Daca ati folosit anterior Huawei P30 Pro fara probleme chiar inainte sa se opreasca din nou, este posibil sa se fi epuizat pur si simplu toate resursele bateriei. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti in acest caz este sa lasati telefonul sa se incarce timp de aproximativ 30 de minute.

Acest lucru ar trebui sa ofere bateriei mai mult decat suficient timp pentru a aduna resurse de energe pentru baterie. In acest timp, nu incercati sa deschideti telefonul, pentru a nu ingreuna procesul de incarcare.

Solutia 3: Repornire fortata

Urmatorul pas de depanare pe care doriti sa-l faceti este sa aflati daca Huawei P30 se mai aprinde dupa repornire. Incercati sa reporniti fortat apasand si mentinand apasata tasta de pornire timp de 10 pana la 15 secunde.

Daca telefonul dvs. este inca in stare de functionare, ar trebui sa reporneasca si ar trebui sa simtiti o vibratie, dupa care sa vedeti sigla Huawei. In cazul in care nu simtiti vibratia si ecranul este inca gol, tot ce trebuie sa faceti, este pur si simplu apasati si sa mentineti apasata tasta de pornire pentru mai mult timp, pana in momentul in care vedeti ca dispozitivul se reporneste singur.

Daca nu se schimba nimic dupa ce ati incercat sa reporniti dispozitivul de cateva ori, puteti renunta la aceasta depanare si puteti trece la urmatoarele de mai jos.

Solutia 4: Verificati portul de incarcare

Alteori, se dovedeste ca problema poate fi cu portul de incarcare. Este partea cea mai expusa la elemente si uneori murdaria, obiectele straine, scame de buzunar etc. pot bloca procesul de incarcare.

In cazul in care observati murdarie sau resturi in interior, asigurati-va in primul rand de faptul ca le indepartati cat mai repede, folosind aerul comprimat, sau chiar uscatorul de par (apasati butonul care ofera aer rece).

Daca nici in acest caz problema nu poate fi remediata, cel mai probabil va trebui sa va prezentati cu dispozitivul intr-un service gsm. Este foarte probabil sa fie nevoie de inlocuirea portului de incarcare.

Daca aceasta este cauza problemei sau orice alta cauza, veti afla de la specialisti. Indiferent de problema cu care va confruntati, acestia vor gasi solutia perfecta pentru a va ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *