yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Pentru Casa

Ce trebuie sa stim cand cumparam lenjerie pentru pat?

Indiferent de faptul ca dormim cele 7-8 ore care sunt recomandate pentru un somn sanatos, sau doar stam pur si simplu in pat pentru a butona telefonul sau pentru a citi o carte, cert este faptul ca petrecem cel putin o treime dintr-o zi stand in pat.

Dat fiind acest lucru, este deosebit de important sa ne asiguram de faptul ca alegem cea mai potrivita lenjerie de pat, iar in acest articol vom discuta despre cele mai importante detalii care necesita mare atentie atunci cand vine vorba despre alegerea lenjeriei pentru pat.

Asadar, daca va cautati de pat ideala, este recomandat sa tineti cont de detaliile urmatoare, pentru a va asigura de faptul ca faceti alegerea cea mai potrivita.

Marimea

In cazul in care discutam despre un pat single, este cat se poate de firesc faptul ca va fi necesar sa va orientati spre o lenjerie de pat single. Cand vine insa vorba depsre un pat dublu, este posibil ca acesta sa aiba diferite dimensiuni (140 x 200, 160 x 200, 180 x 200), asa ca este indicat sa tineti cont de dimensiunea patului pentru a alege lenjeria potrivita.

Fireste, lenjeria trebuie sa fie mai mare decat patul, astfel ca minim 15 centimetri de material in plus trebuie sa alegeti pentru fiecare parte a patului.

Materialul

Aici au existat si mereu vor exista discutii in ceea ce priveste alegerea materialului potrivit. Cele mai multe persoane opteaza pentru lenjerii de pat din materiale naturale, iar acest lucru este firesc.

Materialele naturale permit ca pielea sa respire, in timp ce materialele sintetice nu permit acest lucru. Tocmai din acest motiv, este important sa va asigurati ca optati pentru o lenjerie bumbac, lenjerie in sau lenjerie matase. Cu asemenea lenjerii naturale, va fi disponibila circulatia aerului, pielea va respira si veti avea un somn odihnitor.

Cu lenjerii de pat din materiale sintetice, chiar daca sunt mai ieftine, veti face o alegere gresita pentru ca nu permit ca aerul sa circule, iar astfel veti transpira foarte mult pe timpul noptii, si nu va veti putea odihni.

Exista si o cale de mijloc, astfel ca exista materiale combinate (materiale naturale + materiale sintetice), care ca si calitate sunt superioare lenjeriilor sintetice, dar nu la fel de bune precum cele naturale.

Tesaura si densitatea

Aici lucrurile sunt cat se poate de simple. Cu cat tesatura este mai putin densa, cu atat mai slaba va fi lenjeria, si cu cat tesatura este mai densa, cu atat lenjeria este mai rezistenta.

Cu siguranta, in descrierea produselor pe care le veti gasi la materialele online veti gasi informatii cu privire la acest aspect, deci veti putea lua alegerea corecta.

Culoare

In mod evident, culoarea si modelele imprimate au un rol foarte important atunci cand vine vorba despre alegerea lenjeriei. Exista lenjerii de pat cocolino, lenjerii de pat 3d, lenjerii cu motive florale, etc.

Fiecare poate alege stilul de lenjerie de pat care considera ca este cel mai frumos si cel mai potrivit pentru dormitorul sau. Unele persoane aleg lenjerii care se incadreaza perfect in decorurile clasice, alte persoane aleg lenjerii moderne.