yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Frumusete

Ce presupune interventia de marire a sanilor?

Marirea sanilor sau mamoplastia de marire sau este o procedura chirurgicala al carei obiectiv este cresterea dimensiunii, a formei sau a plenitudinii sanilor.

Chirurgul plaseaza implanturi mamare din silicon, solutie salina sau compozite alternative sub muschii pieptului sau tesutul sanului. Implanturile dureaza in medie intre 7 si 12 ani.

Societatea Americana de Chirurgi Plastici (ASPS) noteaza ca, in 2015, au existat 279.143 de proceduri de marire a sanilor in Statele Unite. Numarul interventiilor a fost cu 2% mai mic decat anul precedent, dar cu 31% mai mare decat in ​​2000.

De ce sa optezi pentru marirea sanilor?

Marirea sanilor este o procedura chirurgicala care isi dovedeste eficienta pentru:

 • Marirea sanilor care sunt in mod natural mici.
 • Restaurarea dimensiunii si a formei sanului dupa sarcina, scadere in greutate sau alaptare.
 • Restaurarea simetriei atunci cand sanii sunt asimetrici.
 • Restaurarea sanului sau a sanilor dupa operatie.

Chirurgia reconstructiva a sanului poate fi facuta ca parte a tratamentului pentru cancerul de san. Chirurgia mamara cosmetica se face in scopuri estetice. Marirea sanilor este in mod normal chirurgie cosmetica.

Ce sunt implanturile mamare?

Un implant mamar este o proteza medicala care este plasata in interiorul sanului pentru a mari, reconstrui sau crea forma fizica a sanului. Exista trei tipuri principale de implanturi mamare:

 1. Implanturi saline

Implanturile saline sunt umplute cu o solutie salina sterila, ca apa sarata. Solutia se pastreaza in interiorul unui invelis de silicon. Aceste implanturi pot fi umplute cu cantitati diferite de solutie salina. Aceasta afecteaza senzatia, fermitatea si forma sanului. Daca un implant salin se scurge, solutia va fi absorbita si expulzata de organism in mod natural.

 1. Implanturi umplute cu gel din silicon

Implanturile umplute cu gel din silicon constau intr- o carcasa din silicon, umpluta cu ungel de silicon. Daca un implant umplut cu silicon se scurge, gelul va ramane fie in coaja, fie va scapa in buzunarul implantului mamar.

Pacientele care aleg acest tip de implant ar trebui sa efectueze controale mai regulate cu medicul lor in comparatie cu cele care opteaza pentru implanturile cu solutie salina. O scanare magnetica sau cu ultrasunete poate verifica starea implanturilor.

 1. Implanturi compozite alternative

Implanturile compozite alternative pot fi umplute cu snur de polipropilena, ulei de soia sau alt material.

La ce sa te astepti

Marirea sanilor este un tip de interventie chirurgicala, astfel incat pacientii trebuie sa se gandeasca cu atentie inainte de a opta pentru procedura. Inainte de operatie, chirurgul ar trebui sa ajute pacientul sa aleaga dimensiunea implantului necesar.

Acest lucru se poate face punand implanturi de dimensiuni diferite intr-un sutien, pentru a vedea cum se simt.

In mod normal se foloseste un anestezic general, astfel incat pacientul doarme in timpul operatiei. Uneori se foloseste anestezic local, iar pacientul este treaz.

Optiuni de incizie

Chirurgul si pacientul ar trebui sa discute despre optiunile de incizie. Sunt posibile urmatoarele optiuni:

 • Incizie inflamatorie, efectuata in cuta sub san.
 • Incizie transaxilara.
 • Incizie periareolara, in jurul sfarcului.

Alegerea inciziei depinde de mai multi factori, inclusiv de cat de mare este implicata extinderea, anatomia pacientului, tipul de implant si preferintele pacientului chirurg.

Introducerea si plasarea implantului

Implantul mamar este introdus intr-un buzunar. Exista doua tipuri de plasare:

 1. plasare submusculara se afla sub muschiul pectoral. Recuperarea poate dura mai mult si poate aparea mai multa durere dupa operatie.
 2. plasare submamara sau subglandulara merge in spatele tesutului mamar, peste muschiul pectoral.

Inchiderea inciziilor

Chirurgul inchide inciziile cu suturi stratificate sau cusaturile in tesutul sanului. Cusaturile, adezivii pentru piele si banda chirurgicala inchid pielea si o mentin inchisa. La inceput, liniile de incizie vor fi vizibile, dar acestea vor disparea cu timpul.

Evaluarea rezultatelor

Chirurgia va lasa unele umflaturi, dar acest lucru ar trebui sa se rezolve in doua saptamani. Liniile de incizie vor disparea si ele. Dupa aceasta, pacientul va putea decide daca procedura si-a indeplinit asteptarile.

Recuperare

Pe masura ce anestezicul isi pierde efectul, pacientul i se vor acorda calmante pentru a alina durerea. Dupa o anestezie generala, pacientul nu va putea conduce. Ar trebui sa cheme un membru al familiei sau un prieten sa-l duca acasa. Suturile absorbabile sau dizolvabile dispar de obicei in termen de 6 saptamani.

Daca pacientul are suturi care nu se dizolva sau daca tuburile de drenaj sunt plasate in apropierea sanilor, va fi necesara o programare de urmarire pentru a le indeparta.

Riscuri si complicatii

Fiecare procedura chirurgicala are riscuri, chiar si operatiile estetice. Printre pacientii care se supun reconstructiei sanilor, 46 la suta dintre femeile cu implanturi de silicon si 21 la suta dintre cele cu implanturi saline au avut cel putin o operatie suplimentara in decurs de 3 ani.

Opt procente dintre femeile cu implanturi saline si 25 la suta dintre cele cu implanturi siliconice au avut interventii chirurgicale pentru a indeparta dispozitivele. Aproape 50 la suta dintre femeile care au marire a sanilor cosmetica prezinta un fel de complicatie, de exemplu durere, intarire, infectie sau necesitatea unei interventii chirurgicale suplimentare.

Unele dintre riscurile si complicatiile asociate cu marirea sanilor sunt: infectiile, ruperea sau scurgerea implantului, acumularea de lichide, sani durerosi. Cicatricile pot deveni rosii, groase si dureroase. Uneori, necesita o interventie chirurgicala suplimentara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *