yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Vacante

Care sunt cele mai renumite statiuni montane din Romania?

Se apropie iarna, iar romanii din pacate pentru ei nu prea mai pot merge in tari precum Austria sau Elvetia la schi, insa au posibilitatea de a redescoperi Romania, si de a redescoperi cele mai frumoase statiuni montane din Romania.

Acest articol va prezinta cele mai renumite statiuni montane ale Romaniei, pe care merita sa le vizitati in aceasta iarna daca va face placere sa schiati.

  1. Poiana Brasov

Fara doar si poate, cea mai renumita statiune montana a Romaniei este Poiana Brasov, care se afla la o altitudine de 1030 metri, si la o distanta de 12 kilometri de orasul brasov.

Poiana Brasov este cea mai apreciata statiune de munte din Romania, iar englezii au votat-o ca fiind destinatia cea mai ieftina de schi din Europa.

Cei care doresc sa viziteze statiunea, isi pot petrece timpul pe una din cele 12 partii de schi (partii pentru coborare si slalom urias, trambuline, partie olimpica). Exista patinuar, partie pentru sanius, telegondola, telecabine, 7 teleschiuri si zapada artificiala.

Romanticii se pot plimba cu saniile trase de cai. Practic, aici turistii au parte de toate conditiile si toate facilitatile pentru o vacanta de vis.

  1. Predeal

La doar 25 de kilometri de Brasov, intre raurile Prahova si Timis se afla statiunea de pe Valea Prahovei. Despre orasul Predeal mentionam faptul ca este asezat la cea mai mare altitudine urbana din tara noastra (1030 metri – 1110 metri).

Exista 5000 de locuri de cazare in statiune, iar turistii se pot bucura de traseele montane sau de experientele de vis cu atv-ul. Aici exista si 2 patinoare, 8 partii de schi, trambulina pentru sariturile cu schiurile. Atractia statiunii este Partia Clabucet, care beneficiaza si de zapada artificaila dar si de instalatie de iluminat.

  1. Busteni

O multime de turisti aleg sa viziteze statiunea Busteni, de la poalele Muntilor Bucegi, statiune aflata la o altitudine de 850 de metri. Aici turistii pot vizita Sfinxul, Babele, Cascada Urlatoare.

  1. Sinaia

Statiunea Sinaia este de-asemenea foarte renumita. Aflandu-se la o altitudine de 850 de metri, statiunea isi are numele de la Muntele Sinai. Aici, turistii pot vizita Babele, Varful Omu, Muntii Bucegi sau Castelul Peles (fosta resedinta de vara a Regelui Carol I.

Tot la Sinaia, exista si alte atractii cum ar fi pista de bob, partiile pentru sanius, telescaunul, teleschiul, telecabina si babyschiul.

  1. Arieseni

Statiunea Arieseni se afla in judetul Alba, in Muntii Bihor. In ciuda faptului ca majoritatea turistilor cel putin din zona Moldovei si din sudul tarii prefera statiunile anterior mentionate, sau pe cele din apropiere, statiunea Arieseni este absolut minunata.

Aici exista 4 partii naturale, care sunt ideale pentru a practica sporturile de iarna. Tot la Arieseni exista instalatie de nocturna, exista teleschi, iar turistii au posibilitatea de a vizita aici Ghetarul Scarisoara, Rosia Montana, Cetatile Ponorului sau Pestera Ursilor.

Pe timpul verii, o multime de turisti din zona Ardealului sosesc aici, iar altii viziteaza o alta zona renumita din Ardeal, si anume Muntele Baisorii.

Tot despre Arieseni mai trebuie mentionat faptul ca aici se desfasoara Targul de fete de pe Muntele Gaina, care nu trebuie ratat sub nici o forma.

De retinut

In afara acestor statiuni, mai trebuie sa amintim si Paltinis, Vatra Dornei, Cheia sau Ranca, statiuni care se bucura de o foarte mare popularitate, si care in fiecare iarna atrag o multime de turisti atat din Romania, cat si din strainatate.