yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Diverse

Cum va fi piata de inchirieri auto in urmatorii doi ani in Romania?

Serviciul de inchirieri auto se afla pe o piata destul de complexa. Acesta este in stransa legatura cu domeniul horeca, cat si cu sistemul turistic. Piata de rent a car evolueaza constant si primeste tot timpul o serie de schimbari majore.

In urmatorii doi ani, acest sector de activitate nu se va lasa mai prejos. Isi va reveni din criza economica prin care a trecut si va aduce o serie de surprize nemaintalnite. In randurile urmatoare, vom vedea cum se va comporta serviciul de inchirieri auto pentru anii 2022 si 2023. Vom afla cand va ajunge piata de rent la normal si care sunt modificarile pe care le vom intampina in urmatoarea perioada.

Anul 2019 a fost ultimul an de reper pentru domeniul de inchirieri auto. A urmat in perioada imediat urmatoare pandemia, care a distrus tot ceea ce inseamna flux economic. Totul a fost oprit, blocat sau sistat. Turismul si serviciul horeca au fost inchise in totalitate. De asemeni, circulatia persoanelor intre tari a fost blocata. Deoarece, toate aceste elemente ale pietei nu mai existau, serviciul de rent a car nu mai avea utilitate.

A urmat anul 2020, unde valoarea pietei de inchirieri auto a scazut sub 30% din potential. Companiile de inchirieri au fost fortate sa vanda din flota pentru a putea ramane in viata. De asemeni, foarte multe firme de rent a car au intrat in faliment, deoarece nu mai erau capabile sa isi plateasca creditele. A fost o situatie dezastruoasa si catastrofala pentru serviciul de inchirieri. Cu toate acestea, totul a inceput sa urce incepand cu anul 2021.

Cum va arata piata de rent a car in urmatorii doi ani?

Domeniul de inchirieri auto nu s-a redresat pana in prezent. Ca sa intelegeti mai bine, in anul 2020 au falimentat 40% din companiile de rent a car. De asemeni, cifrele arata ca firmele de inchirieri care au supravietuit, au vandut peste 50% din flotele personale. A fost si este nevoie in continuare de timp pentru ca acest serviciu sa isi revina in totalitate.

Suntem in luna septembrie a anului 2021, si putem spune ca domeniul de inchirieri nu a ajuns la nivelul din anul 2019. In randurile urmatoare, vom vedea care va fi viitorul pietei de inchirieri auto in urmatorii doi ani. Vom incepe inainte cu anul 2022.

Anul 2022 pentru serviciul de inchirieri auto din Romania

Serviciul de inchirieri auto pentru anul 2022 va aduce in fata revenirea pietei de inchirieri. Cu toate acestea, in afara Romaniei situatia nu va fi la fel de placuta. Aici, va fi nevoie de mai mult timp, pentru ca serviciul de rent a car sa isi revina in totalitate. Dar, revenind la subiect…

In tara noastra, situatia va fi mai diferita. Site-urile de business preconizeaza ca valoarea pietei de rent a car, va ajunge la cea din anul 2019. De asemeni, foarte multe companii care au fost inchise isi vor redeschide activitatea in aceasta perioada.

Primul semestru din anul 2022 pentru serviciul de inchirieri masini

In acest semestru piata de rent a car nu isi va reveni in totalitate. Va fi nevoie de eforturile mai multor investitori pentru a se acoperi tot golul creat de pandemie. Astfel, in luna iunie a anului 2022, domeniul in sine va mai avea nevoie de timp pentru a ajunge la nivelul din anul 2019. Cu toate acestea, pana la sfarsitul acestei luni, valoarea pietei de inchirieri va ajunge la 71 de milioane de euro.

Totul va fi pe o linie ascendenta, dar va fi nevoie de timp pentru ca firmele sa poata sa sustina numarul de clienti. Exact ca in prezent, cererea va fi cu mult mai mare fata de oferta. Chiar si la sfarsitul primului semestru, vor fi companii care nu pot satisface intregul numar de clienti.

Daca cititi acest articol in viitorul apropiat, va trebui sa stiti ca nu este vina companiilor. Nu se vor gasi autovehicule la inchiriat, pentru ca au fost vandute foarte multe vehicule in perioada pandemiei. Dar, destul cu partea trista a acestui subiect! Haideti sa vedem si alte lucruri mai placute: Domeniul de inchirieri isi va reveni pana la sfarsitul anului 2022.

Piata de rent a car isi va reveni pana la sfarsitul anului 2022

Va fi nevoie de foarte mult efort pentru ca domeniul de inchirieri auto sa isi revina in totalitate. Cu toate acestea, se presupune ca pana la sfarsitul anului 2022, aceasta piata sa isi revina in totalitate. In aceasta perioada sistemul de rent a car isi va regla mare parte din datorii. Companiile de inchireri isi vor recapata din flotele auto. De asemeni, se vor infiinta noi companii de rent a car, ce vor aduce elemente inovative pe piata.

Pana la sfarsitul anului 2022, cererea se va echilibra cu oferta. De asemeni, valoarea pietei de rent va ajunge in aceasta perioada la 84 de milioane de euro. Va fi foarte important sa se investeasca din ce in ce mai mult in acest domeniu de activitate.

Va urma in perioada urmatoare, anul in care piata de rent a car isi va depasi nivelul din anul 2019. Tot in anul 2023 vor aparea foarte multe elemente, care vor revolutiona piata de rent a car din Romania.

Anul 2023 si cum va arata acest an pentru sistemul de inchirieri auto

Piata de masini electrice se va dezvolta din ce in ce mai mult. De asemeni, foarte multe persoane vor accepta ideea de masini electrice in domeniul de inchirieri auto.

Infrastructura pentru a sustine alimentarea masinilor electrice se va dezvolta destul de mult. De asemeni, compania Volkswagen isi propune ca in urmatoarea perioada sa treaca 100% pe vanzarea autovehiculelor electrice.

Foarte multe companii de rent se vor orienta pentru aducerea de masini electrice in flotele proprii

Companiile de inchirieri din Romania vor aduce in flotele proprii din ce in ce mai multe autovehicule electrice. Se presupune ca pana la sfarsitul acestui an, fiecare agentie de rent a car din tara noastra va avea in flota si vehicule electrice. Site-urile de business preconizeaza ca masinile electrice vor reprezenta 10% din flotele de inchirieri.

Tot in anul 2023 se va realiza o separare in domeniul de inchirieri masini

In acest moment, serviciul de inchirieri auto contine atat sistemul de rent normal, cat si inchirierile auto pe termen scurt. Fiecare din ele functioneaza printr-un anumit sistem si se adreseaza doar unei anumite categorii de clienti. Inchirierile pe termen scurt sunt destul de limitate. O persoana care inchiriaza o masina prin serviciul de rent pe termen scurt, nu va putea niciodata sa paraseasca localitatea.

Sistemul de inchirieri pe termen scurt este destul de limitat. Acesta nu iti permite sa pleci cu masina in afara localitatii. De asemeni, in acest modul de inchiriere, nu veti inchiria autovehiculul pentru mai mult de cateva ore. Dar, revenind la subiect…

Pana la sfarsitul anului 2023 va exista o separare intre cele doua sisteme de rent a car. Vor fi companii care se va specializa doar intr-unul din cele doua servicii.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta cum va arata serviciul de inchirieri auto pentru urmatorii doi ani de activitate. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!