yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Pentru Casa

Cum alegi covorul potrivit pentru living?

Alegerea covoarelor pentru fiecare incapere a locuintei se poate dovedi o provocare interesanta, dat fiind faptul ca exista multe optiuni.

Exista cativa factori importanti de luat in calcul pentru a face alegerea corecta a covorului, precum materialul, forma sau textura acestuia, iar in continuare vom discuta despre alegerea covorului pentru living, dat fiind faptul ca aceasta este acea incapere a locuintei in care se circula cel mai des.

Covorul pentru living

Cand trebuie ales covorul pentru living, tineti cont de marimea incaperii. Pentru o incapere spatioasa, alegeti un covor pe care sa il asezati in centru, iar mobila ar trebui sa incapa pe covor.

Daca mobila este asezata de-a lungul unui perete, atunci picioarele din fata ale fotoliilor, ale canapelelor sau ale scaunelor trebuie sa fie asezate pe covor. Pentru un living mic, se alege un covor mic, care vine asezat in centrul camerei, iar pe el nu trebuie asezata decat masuta de cafea.

Cand alegeti covorul pentru living este important sa luati in considerare materialul acestuia.

  1. Covoare din lana

Covoarele confectionate din lana au multe avantaje. In primul rand, acestea au o mare rezistenta, iar acesta poate fi factorul decisiv de cele mai multe ori in a alege un astfel de covor.

Apoi, covoarele din lana sunt foarte calduroase, si sunt ideale in aceste conditii pentru zonele mai reci. Daca livingul este spatios si este greu de incalzit iarna, un astfel de covor reprezinta cu siguranta prima optiune.

Covoarele din lana sunt usor de curatat, si sunt rezistente la foc, asa ca pot fi asezate fara probleme in fata unui semineu. Au insa dezavantajul de a se strica repede daca se varsa sucuri acidulate sau vin, asa ca trebuie acordata o mare a tentie acestui aspect.

  1. Covoare din mix de lana

Mixul de lana este alcatuit din lana care vine combinata cu un material sintetic, astfel incat sa pastreze mai bine forma covorului. Si covoarele din mix de lana sunt durabile, sunt rezistente si potrivite in livingurile cu trafic intens. Acestea au si avantajul de a fi ieftine.

  1. Covoare din polipropilena

Covoarele din polipropilena sunt rezistente la pete si la traficul intens din incapere, dar sunt usor inflamabile, si daca asezati pe suprafata lor un obiect de mobilier, acestea vor pastra forma obiectului respectiv. In plus, daca mobila este trasa peste un astfel de covor, acesta se va strica rapid.

  1. Covoare din poliester

Poliesterul este un material cu multe avantaje: are o rezistenta deosebita, este usor de curatat si se usuca foarte repede. Covoarele din acest material sunt rezistente la pete pe baza de apa, insa se pateaza rapid daca pe suprafata lor isi fac aparitia petele de ulei.

  1. Covoare din iuta

Exista covoare din iuta care sunt cele mai potrivite pentru livingurile amenajate in stilul rustic. Acestea sunt colorate in tonuri neutre, au preturi destul de piperate, dar isi merita banii. In plus, iuta este un material natural.

  1. Covoare din sisal

Aici discutam despre o alta fibra naturala, care are o rezistenta impresionanta dar care are dezavantajul de a fi greu de curatat. Covoarele din sisal se pot pata chiar si de la apa, asa ca nu sunt indicate in livingurile cu trafic intens.

Alegerea culorii covorului

Cand vine vorba despre culoare, exista covoare monocrome, sau care vin in diferite combinatii de culori. De obicei, se alege culoarea covorului in asa fel incat sa se potriveasca perfect cu restul elementelor din incapere, iar aici sunt incluse perdelele si draperiile de exemplu, dar si mobilierul. Peretii nu i-am amintit pentru ca acestia pot fi albi.

Daca alegeti covorul intr-o culoare deschisa sau neutra, acesta va crea impresia unui spatiu mai mare. Un covor intr-o singura culoare creaza un sentiment de unitate al spatiului. Cand se doreste un sentiment de confort, chiar daca pare ciudat, culorile inchise si modelele aglomerate reprezinta cea mai buna solutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *