yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Pentru Casa

Cum alegem o comoda pentru televizor?

In momentul in care intentionati sa achizitionati un televizor, fie va ganditi sa il amplasati pe un suport prins in perete, fie cautati o comoda pentru TV.

Comoda este un obiect de mobilier care poate sustine televizorul, routerul wireless sau si diferite alte obiecte. Este un obiect de mobilier care se poate integra perfect in decor, deci cu siguranta aveti nevoie de o comoda pentru TV.

In plus, exista diferite modele de comode pentru TV care sunt prevazute cu mai multe sertare, acestea fiind ideale pentru ca va ofera posibilitatea de a depozita si diferite lucruri.

Tinand cont de aceste detalii, puteti descoperi in randurile care urmeaza, care sunt cei mai importanti factori de luat in considerare pentru a alege cea mai potrivita comoda pentru tv.

  1. Spatiul

Spatiul este foarte important cand cumparati orice obiect de mobilier. Trebuie sa stiti cat spatiu aveti la dispozitie, pentru a sti cat de mare poate fi comoda pe care o cumparati. Apoi, trebuie sa stiti cat spatiu va ramane liber dupa ce amplasati comoda.

  1. Dimensiunile comodei

Este important sa tineti cont de lungimea, de latimea dar si de inaltimea acestui obiect de mobilier. In ceea ce priveste inaltimea, de preferat este ca aceasta sa fie undeva la acelasi nivel cu canapeaua sau cu fotoliul, pentru a sta intr-o pozitie naturala cand va uitati la tv.

Latimea trebuie sa fie cu 5 – 10 cm mai mare in comparatie cu latura de jos a ecranului, pentru ca nu cumva partile laterale ale televizorului sa fie in afara comodei. In ceea ce priveste lungimea, lucrurile sunt clare, trebuie ca aceasta sa fie mai lunga tot cu 10 cm decat televizorul.

  1. Materialul din care este fabricata comoda

In mod evident, calitatea materialelor reprezinta un aspect important, indiferent de ceea ce trebuie sa cumparati.

De aceea, inainte de a va indrepta atentia spre o comoda, trebuie sa aveti cunostinte despre tipurile de materiale din care se confectioneaza aceste obiecte de mobilier.

In momentul in care aveti bugetul redus, va puteti indrepta atentia spre o comoda care este fabricata din PAL. Aceasta este cea mai ieftina solutie, dar in ceea ce priveste calitatea, aceste comode nu sunt cea mai buna optiune.

Exista apoi comodele din MDF care au o calitate mai buna in ceea ce priveste materialul, in comparatie cu comodele din PAL, dar totusi, nu prea merita sa va indreptati atentia spre o asemenea comoda.

Cea mai sigura solutie, este reprezentata de o comoda din lemn masiv. Este mai scumpa decat celelalte doua tipuri amintite anterior, dar este de cea mai buna calitate, este durabila si rezistenta.

Trebuie tinut cont de faptul ca un asemenea obiect de mobilier se alege pe termen lung, deci merita investitia intr-o comoda lemn masiv de calitate.

  1. Stilul de amenajare al incaperii

Incaperile care sunt amenajate in stilul clasic sau in stilul vintage, cu siguranta necesita o comoda din lemn masiv, care se potriveste de minune intr-un astfel de decor. Pentru acele incaperi amenajate in stilul clasic, solutia o reprezinta comodele din PAL sau MDF, in cele mai multe cazuri.

  1. Pret

Pretul este influentat de calitatea materialului, de dimensiunile comodei dar si de reputatia vanzatorului. Cu toate acestea, merita sa investiti mai multi banuti intr-o comoda de calitate premium, pe care o puteti folosi ani la rand, decat sa alegeti o comoda ieftina si de slaba calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *