yony.ro

Un blog care abordeaza subiecte interesante

Gadgeturi

Care sunt cele mai utile aplicatii pentru Linux?

Sunteti noi in domeniul informaticii sau pur si simplu ati decis ca a sosit momentul sa va duceti aspiratiile open-source la nivelul urmator incercand Linux? Indiferent de situatie, lumea Linux este vasta si plina de alternative.

Cand vine vorba de selectarea celor mai bune aplicatii pentru Linux, incepatorii vor intampina in mod evident un moment dificil din cauza gamei largi de aplicatii disponibile pentru descarcare.

Acest articol prezinta insa pe scurt cateva dintre aplicatiile de care aveti nevoie chiar daca sunteti incepatori in Linux. Iata asadar care sunt acestea.

Chrome

Google Chrome este una dintre cele mai bune aplicatii Linux pentru incepatori. Fiind una dintre cele mai bune optiuni open source, Google Chrome este rapid, puternic si functioneaza ireprosabil pe orice desktop Linux.

Pentru cei care cauta o optiune mai deschisa si mai sigura, Chromium (care este un verisor pentru Google Chrome) este posibil sa fie o alternativa perfecta. Firefox este o alta optiune excelenta, dar am ales Chrome datorita familiaritatii si functionalitatii sale.

Pidgin

In ciuda faptului ca a existat o dezbatere aprinsa despre aplicatile de mesagerie instantanee pentru a stabili care este mai buna, Pidgin se pare ca este mai o aplicatie mai utila in comparatie cu alte aplicatii precum Empathy.

Motivul datorita caruia aceasta aplicatie a intrat in lista celor mai bune aplicatii Linux pentru incepatori se datoreaza in mod deosebit bibliotecii sale extinse si capacitatii aplicatiei de a suporta o varietate de protocoale si caracteristici IM diferite.

Daca va place sa discutati cu clientii, familia si prietenii, nu trebuie sa va faceti griji, deoarece aceasta aplicatie Linux are capacitatea de a suporta o varietate de platforme de chat diferite, cum ar fi Google Talk si Yahoo.

LibreOffice

O alta aplicatie Linux open-source pe care nu o puteti rata este aplicatia LibreOffice. O alternativa puternica pentru Microsoft Office din Windows, aceasta aplicatie este una dintre cele mai bune aplicatii Linux pentru toti incepatorii din lumea Linux.

LibreOffice va ofera posibilitatea sa creati documente, prezentari si foi de calcul fara a cheltui niciun cent. In cazul in care nu ati avut aceasta aplicatie pe desktop, descarcati-o si instalati-o cat mai curand posibil.

GIMP

Sunteti editori, fotografi sau ilustratori? Ei bine, una dintre cele mai bune aplicatii Linux pe care va trebui sa o instalati este GIMP. GIMP este recunoscuta ca o alternativa Photoshop pentru Linux , si totodata este o aplicatie open-source cu functii complete, care va permite sa decupati, sa redimensionati si sa manipulati fotografiile pentru a va satisface nevoile

VirtualBox

Aveti o aplicatie Windows pe care pur si simplu nu o puteti lasa in urma? Ei bine, aplicatia VirtualBox Linux este aici pentru a rula acea aplicatie chiar pe Linux. Desi Wine este o aplicatie alternativa pe care ati putea sa o luati in considerare, VirtualBox s-a dovedit a fi solutia ideala datorita capacitatii sale de a rula in totalitate toate aplicatiile Windows.

Fie ca este vorba de aplicatia Outlook pentru afaceri sau de World of Warcraft pentru distractie, VirtualBox nu va va permite niciodata sa lasati cele mai bune aplicatii Windows in urma.

Dropbox

O alta aplicatie despre care cred ca ati auzit este Dropbox. Fiind una dintre cele mai faimoase aplicatii de stocare in cloud, Dropbox va ofera un spatiu de stocare in cloud gratuit de 2 GB, care va permite sa salvati si sa sincronizati date private pentru acces usor la toate dispozitivele dvs.

Jitsi

Pentru a incheia lista noastra cu cele mai bune aplicatii Linux pentru incepatori, avem Jitsi . Recunoscut ca o versiune Skype pentru Linux, Jitsi este un instrument multi-utilizator care va permite sa efectuati atat apeluri audio cat si video intr-o gama larga de alte aplicatii de comunicare precum Google Talk, ICQ, Yahoo si chat-ul Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *