Ce tip de pat ti se potriveste?
Se spune ca un somn de calitate, ofera o multime de beneficii pentru sanatate, dar pentru un somn de calitate, este necesar un pat de calitate.
Exista o multime de detalii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care cautati patul potrivit, iar unul dintre acestea este cadrul patului.
Va puteti indrepta atentia spre paturi cu cadrul din lemn masiv, care sunt foarte rezistente, si care se pot integra perfect atat in dormitoarele moderne cat si in cele clasice. Puteti alege de-asemenea un pat care are cadrul metalic. Si aceste paturi sunt rezistente, dar se integreaza perfect doar in dormitoarele contemporane.
Cand doriti sa alegeti patul potrivit pentru acasa, luati in considerare si tipul si calitatea saltelei, iar recomandarea specialistilor este sa optati pentru saltea cu spuma cu memorie. Exista si paturi care au saltea cu arcuri sau staltea fluida, insa cea mai eficienta este salteaua cu spuma cu memorie.
Tipuri de paturi
Dupa ce stabiliti ce cadru doriti sa aiba patul pe care il cumparati, si duapa ce stabiliti salteaua patului nou, trebuie sa va decideti ce tip de pat alegeti. Exista mai multe tipuri de paturi, din care cu siguranta veti alege unul. Iata cateva exemple!
-
Pat cu platforma
Un astfel de pat este alcatuit dintr-o platforma din lemn sau alte materiale (simple), pe care este asezata salteaua. Patul este unul modern si ofera un bun suport in timpul somnului. Exista astfel de paturi atat cu tablie la cap cat si fara tablie la cap, asa ca in functie de preferinte puteti alege.
-
Paturi cu tablii la picioare si la cap
Astfel de paturi pot avea tabliile din metal sau lemn, si pot fi de diferite feluri. Unele sunt confectionate din bare de metal, altele din otel sau lemn. Paturile cu tablie care au margini superioare curbate, sunt cunoscute si ca paturi sanie (ideale in decorurile sofisticate).
-
Pat extensibil
Paturile extensibile in cele mai multe cazuri sunt canapele extensibile, care pot fi transformate repede in pat, fie prin rabatarea spatarului, fie printr-un sistem de extensie. Acestea sunt ideale in incaperi precum livingul unei garsoniere sau intr- camera de oaspeti.
-
Patul Murphy
Acesta este un pat vertical inventat de catre William Lawrence Murphy in anul 1900. Patul a devenit popular la nivel mondial dupa ce a fost adoptat in mai multe comedii. Salteaua unui pat Murphy se aseaza pe o platforma de lemn, si trebuie asigurata pentru a-si mentine pozitia cand patul este inchis, cu benzi elastice. Un asemenea pat trebuie sa fie instalat cu o deosebit de mare atentie, pentru ca in caz contrar, mecanismul de rabatare ar functiona defectuos.
-
Patul cu baldachin
Un astfel de pat este ideal sa fie achizitionat pentru un dormitor opulent, care are influente baroce. Patul cu baldachin are un farmec aparte. Cadrul este de regula confectionat din materiale metalice sau din lemn ornamentat, in timp ce baldachinul vine realizat dintr-o tesatura vaporoasa, si se poate opta pentru culori deschise.
-
Pat de zi
Patul de zi este o combinatie intre pat, sezlong si canapea. De cele mai multe ori, paturile de zi sunt amplasate in dreptul unui perete. Paturile de zi au unele sertare pentru depozitarea diferitelor lucruri. Aceste paturi se mai numesc sezlonguri pentru living sau divane.